יתירות רשת מחשבים בארגון

יתירות רשת מחשבים בארגוןרכיבים הדרושים ליתירות רשת המחשבים הארגונית לחברות SMB מה עלינו לעשות על מנת שרשת המחשבים הארגונית שלנו תהיה בעלת יתירות ? לפני הכול עלינו להגדיר מהי יתירות (Redundancy)? יתירות הינה כפילות של רכיבים המיועדים להביא את היכולת של רשת המחשבים להתאושש מנזק כל שהוא.

א. רכיבי שרת

דיסקים המתוצרים במערך Raid, דיסקים שליפים (Hot Swap), ספק כוח נוסף, כרטיסי רשת נוספים. כל הרכיבים הללו מיועדים לפעול גם כאשר אחד מהם נופל, כך שהשרת ימשיך לפעול גם לאחר תקלת חומרה.

ב. גיבויים

גיבוי נועד לאפשר לנו לחזור מתקלה קריטית כגון נפילת שרת עקב תקלה חומרתית או תוכנתית, שרפה ו/או גניבה וכדומה. שאלה שהרבה שואלים הנה – רק רגע יש לי מערך ראי (Raid 1) בשרת – כל מידע שאני כותב משוכפל גם לדיסק השני – אז למה אני צריך גיבוי – התשובה היא כי מערך RAID אינו מערך גיבויי. ההסבר פשוט ביותר הוא : אם אמחק קובץ – הרי זו פעולה חוקית והוא ימחק בשני הדיסקים – איך אוכל לשחזר את הקובץ? – כמובן רק בעזרת גיבוי. ישנם סוגים רבים של גיבויים, אך בכל מקרה יש לדאוג שהגיבויים ירוצו והכי חשוב שיבדקו באופן תקופתי. יש לבצע שחזורים יזומים של קבצים על מנת לבדוק את תקינות הגיבוי.

ג. אל פסק (UPS)

אל פסק הנו רכיב חומרתי אשר תפקידו להגן על השרת ו/או מחשב מפני נזקי חשמל. כאשר יש הפסקת חשמל ו/או קפיצת מתח נגרם לכל ציוד חשמלי המחובר לרשת החשמל נזק. נזקים אלו יכולים אף לגרום לאובדן כללי של השרת. לכן אנו מחברים לשרת אל פסק (UPS). ישנם שני סוגי של אל-פסק – Line Interactive ו- Online.בארגונים נהוג לקחת בדרך כלל את ה- Online (המרה כפולה). למרות שהוא יקר יותר הוא מספק הגנה הרבה יותר טובה.

ד. אנטי וירוס

אנו רוצים לראות לפחות שני סוגים של אנטי וירוס מגנים על הרשת. אנו מציעים כי סוג אחד ירוץ על ה- Firewall והשני בשרת ובתחנות.
ה. Firewall – אומנם לרכיב זה אין כפילות אבל חשיבות במניעת תקלות הנו קריטית. הצעתנו היא לרכוש Firewall חזק וחברת ידועה כגון – Checkpoint, Cisco, Fortinet וכדומה.

לסיכום – ברשתות ארגוניות בתחום ה- SMB, יש חשיבות לתכנון הרשת כך שתכיל רכיבים אשר ימנעו כשל כללי במקרה של נפילה של אחד מהם. יש לתת את הדעת לרכיבים אלו עוד בשלב התכנון.